Kistérségi

Szociális

KERESÉS
 
 
   

Szolgálat

» FŐOLDAL
- TÖRTÉNETÜNK
- JELENÜNK
» SZOLGÁLTATÁSOK
» KAPCSOLAT
» NYITVA TARTÁS
» LETÖLTÉSEK
» HÍREK
 

2013.06.27. 17:56

Történetünk

A Kistérségi Szociális Szolgálat múltja


A múlt: 

Kisvárda Város Tanácsa 1987. év február 01. napjával hozta létre a Családsegítő Szolgálatot mely intézménynek a célja a ’80-as évek végén jelentkező társadalmi beilleszkedési problémák kezelése.

 

1991. évben a családsegítő szolgálat és a ’70-es évek óta működő idős ellátás integrációjával alakult meg a Városi Szociális Szolgálat, mely az intézmény étkeztetés, házi segítségnyújtás, családsegítés és idősek nappali ellátása mellett, az Idősek Otthonában tartós bentlakást nyújtott, azon emberek  számára, akiknek hozzátartozóik távol éltek, s ők maguk egészségügyi és mentális problémáik miatt önmaguk ellátásáról gondoskodni nem tudtak. 

 

A társadalomban, illetve a helyi közösségben jelentkező problémákra reagálva 1996. évben megnyitotta kapuit a Hajléktalanok Átmeneti Szállása, majd 1997. évben a Gyermekjóléti Szolgálat megszervezésére is sor került. A Szolgálat dolgozói munkájukkal a gyermek családban történő nevelkedését segítették elő, valamint a veszélyeztető körülmények elhárításában nyújtottak segítséget. Már ekkor alkalmazott az intézmény helyettes szülőt, aki a család akadályoztatása esetén befogadta a gyermekeket, illetve kapcsolattartási ügyelet megszervezésével lehetőség nyílt a válófélben lévő, illetve elvált szülőknek a gyermekekkel történő találkozásra semleges, biztonságos helyen

 

Kisvárda város Önkormányzata a 27/2007. (II.15.) számú határozatával a Városi Szociális Szolgálat jogutód intézményeként megalakította a Kistérségi Szociális Szolgálatot, mely intézmény integrált szolgáltatóként a szolgáltatásokhoz való hozzájutás esélyegyenlőségét biztosítva a szociális alapszolgáltatásokat, szakosított ellátásokat, illetve gyermekjóléti szolgáltatásokat kistérségi szinten szervezte meg. 

 

A szolgáltatások ellátási területe Kisvárda város közigazgatási területén túl kiterjedt a kisvárdai kistérséghez tartozó településekre is: Pl. a családsegítés, a gyermekjóléti szolgáltatás, a házi segítségnyújtás tekintetében Győröcske, Jéke, Pap, Tuzsér, Záhony és Zsurk települések is az intézmény működési területéhez tartoztak, de a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás tekintetében a kisvárdai kistérség 15 településére kiterjedően került a szolgáltatás megszervezésre. 

 

Kisvárda város Önkormányzatának 185/2010.(XI.12.) ÖKT. számú határozata, valamint 143/2011.(VI.23.) ÖKT. számú határozata alapján a Város Bölcsőde intézmény megszűnt, s szolgáltatásai a fogyatékos személyek nappali ellátása, a bölcsődés gyermekek ellátása a Kistérségi Szociális Szolgálat intézményben került megszervezésre. 

 

2012. évben tanyagondnoki szolgálat beindítására került sor, majd a nappali ellátás intézményben megszervezésre került a demens személyek nappali ellátása is.  
  SZÍVESSÉGI BANK  
   

Szívességet ajánl:

- Kerti munka (2)
- Fűnyírás (2)
- Idősek segítése (2)
- Tanítás (1)
összes megjelenítése

Szívességet keres:

Festés (1)
Adomány/Ajándék (1)
összes megjelenítése
   
   
belépés a szívességi bankba
   
 

  LELKISEGÉLY-SZOLGÁLAT  
   

A chat szobába belépve igénybe veheti lelkisegély-szolgálatunkat amely hétfő-csütörtök 9 - 15 óra, péntek: 9-12 óra között működik. Az Ön által küldött információkat kizárólag munkatársaink látják. Kérjük, amennyiben szüksége van segítségünkre, éljen a lehetőséggel, és keressen minket bizalommal!

   
   
Segítségre van szükségem!
   
 
 


Főoldal | Adatvédelem | Általános Használati Feltételek | Impresszum | Kapcsolat
Kistérségi Szociális Szolgálat © 2013

   
 

Kisvárda és Térsége Szociális Szolgálat

» E-mail: szocialisszolgalat.kisvarda@gmail.com
» Tel: +36 45 415-085
» Cím: 4600 Kisvárda,
Szent László út 54